Dačić: Hrvatska Vlada patološki je opterećena Srbijom i predvodi antisrpsku histeriju

Dačić: Hrvatska Vlada patološki je opterećena Srbijom i predvodi antisrpsku histeriju

Foto: FAH

MINISTAR vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u današnjem priopćenju za Tanjug da je ponašanje odlazeće hrvatske Vlade premašilo sve granice normalnog.

"Retorika, riječnik i neskrivena mržnja koja zrači iz svake njihove izjave i nastupa, više nije samo potreba predizborne kampanje u Hrvatskoj, već izraz patološke opterećenosti Srbijom i antisrpske histerije u Hrvatskoj, čiji je predvodnik hrvatska Vlada", napisao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa Srbijom se ne može tako ponašati, to ne dozvoljavamo nikome, ni najmoćnijim zemljama, a kamoli Hrvatskoj koja ne može obraniti ni deset ćiriličnih pliča, u kojoj se ustaški fašistički pozdrav i dalje prolama na javnim manifestacijama”, naveo je Dačić i upitao “pa zašto se u Bruxellesu ne hvale time, nego tamo šute kao zaliveni i trpe kritike od vodećih ljudi Europske unije i SAD-a, zašto pokušavaju saplitati Srbiju?

To što se premijer Vučić sastao s predsjednicom Hrvatske i što ne dozvoljavamo sebi da se ponašamo kao hrvatska Vlada, znak je naše snage, a ne slabosti. Lako je širiti mržnju, teško je miriti ljude. Količina laži o tome što Srbija navodno mora napraviti, obrnuto je proporcionalna onome što stvarno piše u mjerilima prilikom otvaranja poglavlja sa Srbijom", rekao je Dačić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara