Dačić: Izručenje Kalinića Srbiji može se očekivati u sljedeća četiri mjeseca

Tekst: S.C.H./I.Ka.
Foto: Kurir

MINISTRI unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije Tomislav Karamarko i Ivica Dačić sastat će se danas u vojvođanskom gradiću Somboru kako bi razgovarali o unapređenju suradnje dviju policija i stanju sigurnosti u zemljama regije.

Informacija o sastanku službeno je potvrđena i iz hrvatskog MUP-a, a u priopćenju se ne navode pojedinosti susreta. No srpski mediji prenose izjavu ministra Dačića, koji kaže da će na današnjem sastanku biti riječi o realizaciji ranije incijative za formiranje regionalnog centra za borbu protiv organiziranog kriminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je tamošnjim novinarima rekao i da će s hrvatskim kolegom, između ostaloga, razgovarati i o djelovanju pripadnika zloglasnog "zemunskog klana" Sretka Kalinića, čije izručenje očekuje Srbija, te Miloša Simovića i ostalih pripadnika te kriminalne organizacije na teritoriju obiju zemalja.

Jedna od tema će također biti i priprema zajedničke analize procjene stvarnih prijetnji od problema organiziranog kriminala u obje države, a predložit će se i mogućnost izdavanja jedinstvenog naloga za uhićenje koji bi vrijedio na teritoriju Hrvatske i Srbije, ali i ostalih zemalja regije koje pokažu spremnost da se priključe projektu.

U sljedeća četiri mjeseca može se očekivati izručenje Kalinića Srbiji

Nakon današnjeg sastanka s Tomislavom Karamarkom, Dačić je kazao da se u sljedeća četiri mjeseca može očekivati izručenje člana "zemunskog klana" Sretka Kalinića Srbiji. "U iduća četiri meseca može se očekivati da Hrvatska izruči pripadnika tzv. zemunskog klana Sretka Kalinića Srbiji", kazao je Dačić.

"Očekujemo da na osnovi iskaza Kalinića i Miloša Simovića dobijemo nova saznanja o više od 20 teških kaznenih djela počinjenih većinom na teritoriju Srbije", rekao je srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić na konferenciji za novinare nakon sastanka s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, piše Blic.

Ministri pravosuđa Hrvatske i Srbije sutra će potpisati sporazum o izručenju svojih državljana koji se gone za kaznena djela organiziranog kriminala i korupcije. Srbija je najavila da po potpisivanju sporazuma od Hrvatske očekuje izručenje Kalinića, koji je državljanin Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara