Dale Lapthorne zadovoljan smjenom u dubrovačkoj policiji: Ovo je samo vrh ledenog brijega

Dale Lapthorne zadovoljan smjenom u dubrovačkoj policiji: Ovo je samo vrh ledenog brijega

OTAC Australke  Britt Lapthorne koja je život izgubila u Dubrovniku, Dale Lapthorne, nakon vijesti o smjeni načelnika dubrovačke policije Ivana Krešića osjetio je određenu dozu satisfakcije, kako je rekao za Sydney Morning Herald.

"Mi se nikada nismo osjećali ugodno s tim čovjekom, nikada nismo osjetili da je ozbiljno shvatio ovaj slučaj. Mora biti još promjena, ovo nije dovoljno, ovo je samo vrh ledenog brijega i mi to znamo", rekao je otac Lapthorne.

Dubrovačka policija je od nestanka Britt bila konstantno kritizirana zbog načina vođena slučaja, što je uključivalo zakašnjelo ispitivanje svjedoka te što nisu obavijestili obitelj o pronalasku tijela 8. listopada kada su odbacivali mogućnost da se radi o tijelu Britt.

"Vjerujem da bi trebali ispočetka preispitati cijeli slučaj, jer su sada priznali da su ga uprskali i ponovno treba proći cijeli istražni proces", smatra otac nesretne Britt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Lapthorne je ogorčena i zbog nalaza obdukcije koji ne donosi zaključak što je razlog smrti Britt. Australske vlasti tek trebaju objaviti nalaz obdukcije koju su oni poduzeli nakon dolaska ostataka Britt u Australiju, a očekuje se da će obitelj o nalazima obavijestiti idućeg tjedna.

"Volio bih imati neku ideju o tome što su našli, ali s druge strane, možda nisu pronašli ništa više od hrvatskih vlasti. Ali siguran sam da su se više potrudili, a to je sve što smo tražili", kaže Dale Lapthorne.

D.M.
Foto: Dubrovački list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara