DAMIANI TRAŽI DEBLOKIRANJE NOVCA za rad talijanske drame

Ravnatelj Talijanske drame u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci Sandro Damiani zatražio je da pročelnica riječkog Odjela gradske uprave za kulturu Ivanka Persić deblokira novac iz Italije namijenjen radu Talijanske drame u toj kazališnoj kući. L

Damiani je na današnoj konferenciji za novinare rekao da po ugovoru iz 2001. tršćansko sveučilište isplaćuje dodatak na plaću u HNK njemu kao ravnatelju i dodatni novac za rad Talijanske drame i to na račun HNK Ivana pl. Zajca.

Kako je dodao, nakon odlaska dosadašnjeg intendanta tog HNK Srećka Šestana, a do stupanja na dužnost nove intendantice Mani Gotovac, Ivanka Persić obavlja poslove financijskog direktora HNK, odnosno odobrava trošenje sredstava kazališta.

Damiani je rekao da već petanestak dana Persić odbija odobriti raspodjelu novca doznačenog iz Italije i to bez objašnjenja.

Najavio je da će, ako taj novac ne bude ubrzo deblokiran, to pitanje predočiti talijanskoj strani preko veleposlanstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damiani se usprotivio i proglašenju direktora u riječkoj kući koje je, po njegovim riječima, provela nova intendatnica Gotovac bez javnog natječaja.

Smatra neprihvatljivim da ona s tim, kako je rekao, "neformalnim direktorima" dogovara pripreme za velike premijere kao što je "Karolina Riječka".

Damiani je od premijera sljedeće sezone u riječkoj Talijanskoj drami najavio koprodukciju s Teatro stabile di inovazione iz Vicenze po još neutvrđenom tekstu Goldonija te koprodukciju "Le mamme" Carla Terrona s fondacijom Terron u kojoj će glumiti Elvia Nacinovich iz riječke Talijanske drame.

Krajem ožujka premijerno će se prikazati "Suđenje u Voloskom" po romanu Franca Veglianija, a tijekom sljedeće godine drama "Kren" Francesca Randazza čija se radnja događa na Golom otoku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara