Damir Kajin: Kerum je rasist i treba ga ukloniti s mjesta gradonačelnika

Tekst: J.C.
Foto: Goran Šebelić / Cropix

ŽELJKO KERUM svojim je gostovanjem kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 podigao pravu pješčanu oluju na hrvatskoj političkoj sceni, a ponašanje i izjave splitskog gradonačelnika nisu komentirali samo splitski politički djelatnici. Dujomir Marasović zbog Kerumovih je izjava još jučer zatražio njegovu smjenu, a u toj mu se ideji pridružio i predsjednički kandidat Damir Kajin.

"Kerum je rasist i zato ga treba razriješiti s funkcije iako je legalno izabran za gradonačelnika", odlučan je bio Kajin u obraćanju novinarima. IDS-ov kandidat za predsjednika Hrvatske vjeruje da jučerašnji Kerumov istup spada pod kategoriju kaznenih djela.

"Država mora reagirati. On kao rasist ne može biti ni zastupnik ni gradonačelnik. Očekujem reakciju Državnog odvjetništva", kaže Kajin koji je Kerumove diskriminacijske izjave o Srbima usporedio s bivšim predsjednikom Tuđmanom i njegovom konstatacijom kako mu je drago što mu supruga nije Židovka.

"Vrijeme je da se Hrvatska otrijezni i počne kažnjavati takve rasističke poruke", kaže Kajin koji je primijetio da hrvatski trgovci Pevec i Todorić u Srbiji vrlo dobro posluju, dok se Kerum istovremeno protivi dolasku srpskih trgovačkih lanaca u Hrvatsku. "Hrvatska se mora istrijanizirati, naučiti živjeti tolerantno i bez ksenofobije jer će nas inače uništiti nacionalizam", kaže Kajin i poručuje da on u predsjedničke izbore ulazi upravo jer želi to promijeniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara