Damir Kajin: Neka Kosor vrati stan i neće morati štedjeti na vodi

Foto: Goran Šebelić / Cropix

SABORSKI zastupnik IDS-a Damir Kajin danas se osvrnuo na posljednja dva gafa premijerke Jadranke Kosor o tome da će štedjeti na vodi i da će Hrvate zaposliti kao pastire.

"Zabrana točenja aromatizirane vode je poruka beznađa koja pokazuje da onima na vlasti nije ostalo ništa drugo što mogu učiniti. Kada se štedi na vodi to je kraj", kazao je Kajin i dodao da Hrvati ne bi trebali štedjeti na vodi, kada bi premijerka vratila stan. "Neka stanove vrate o oni koji su ih dobili po Šuškovu pravilniku neka drugi vrate ono što su pokrali, pa će biti kruha za svakoga", kazao je Kajin.

HSS ključan za ranije održavanje izbora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik smatra kako je izjavom o pastirima Jadranka Kosor iskazala neviđenu drskost, "jer narod smatra ovcama između ostalog najavljujući i otvaranje 150 tisuća radnih mjesta". Kajin misli da bi se izbori mogli održati u studenom, nakon završetka pretpristupnih pregovora i održavanja referenduma za EU te turističke sezone.

Kao ključnu stranku za održavanje ranijih izbora drži HSS. "Ako HSS izađe iz koalicije s HDZ-om, moguće je da izbori budu već u lipnju", kazao je Kajin no takvo mogućnost smatra malo vjerojatnom. On bi Hrvatsku izvlačio iz krize pomoću domaće akumulacije, a ne stranog kapitala. Kaže kako od štednje građana, gospodarstva, mirovinskih fondova, lokalne samouprave i javnih sustava može investirati od 40 do 45 milijardi kuna.

Istra prva izlazi iz recesije

Kao regiju koja će prva izaći iz recesije navodi svoju Istru. Kao argument za to navodi da već ima konkretnih upita za investiranje 500 milijuna eura samo za turizam, dok se u njega u kratkom roku mogu uložiti od dvije do tri milijarde eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara