Damir Miloš isključen iz Jedriličarskog saveza

Damir Miloš isključen iz Jedriličarskog saveza

DAMIR MILOŠ je doživotno isključen iz Hrvatskog jedriličarskog saveza. Tu je odluka donijela stegovna komisija Saveza, kaznivši Miloša najstrožom propisanom kaznom zbog događaja od prije 11 mjeseci, kada je nestao za vrijeme regate od Komiže do Splita.

 

Stegovna komisija donijela je odluku na temelju izvještaja YC Mornar o događajima za vrijeme regate. Predsjednik IO HJS-a Goranko Fižulić izjavio je da je donesena odluka presedan u praksi HJS-a.

 

U roku od 15 dana poznati hrvatski jedriličar Damir Miloš može podnijeti žalbu na odluku stegovne komisije. Ukoliko se bude žalio, Izvršni odbor razmotrit će odluku stegovne komisije i žalbu. Ako Miloš ne uloži žalbu, odluka stegovne komisije je konačna.

 

Miloš je 7. prosinca prošle godine nestao tijekom jedriličarske regate "samaca" koju je organizirao splitski klub Mornar. Isplovio je na 12-metarskoj jedrilici "LB Knauf".

Nakon dojave o nestanku, za njim je 8. prosinca organizirana potraga u šibenskom arhipelagu gdje je zadnji put, dan ranije bio viđen kod svjetionika Blitvenice. U potragu se uključio zrakoplov, a na more su krenuli i brodica šibenske Lučke kapetanije te plovilo Pomorske policije, ali ga nisu pronašli.

Rano ujutro 9. prosinca Miloš je uplovio u korčulanskuACI-marinu. Tada je izjavio da nije imao snage jedriti, da se odlučio za polusatnu stanku, ali da je umjesto kratkog odmora, spavao gotovo šest sati. Također je rekao da je radiovezom javio odustajanje od regate, ali da ne zna je li to Split radio uhvatio.

 

Na web stranici www.morsko-prase.com Miloš je vrlo karatko komentirao odluku stegovne komisije HJS--a. "Osobno, mislim da je sreća što statutom HJS nije predviđena smrtna kazna...". napisao je Miloš. 

Protiv jedriličara Miloša bit će pokrenut postupak zbog pomorskog prekršaja

Inspektor Lučke kapetanije Šibenik podnio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Damira Miloša jer se za vrijeme prošlogodišnje regate "Sveti Nikola" nije javio obalnoj radio postaji nakon što je emitiran signal hitnosti kojim je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i veza.

Miloša se tereti za pomorski prekršaj i predloženo je da mu se oduzmu tri svjedodžbe na rok od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Signal hitnosti (PAN PAN poruka) pokrenut je zato što se Miloš, sukladno pravilima o održavanju regate nije svaka četiri sata javljao obalnoj radio postaji Split radio, niti regatnom odboru te što za vrijeme plovidbe nije vršio službu bdijenja. Naknadnim pregledom i testiranjem uređaja koje je obavila Lučka ispostava u Korčuli, gdje je Miloš pronađen, ustanovljeno je da su uređaji bili ispravni, što je i sam potvrdio potpisom, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je grubim nemarom prouzrokovao nepotrebne i velike troškove budući je za njim pokrenuta potraga.

O čitavom slučaju presudit će Povjerenstvo za prekršaje u Lučkoj kapetaniji Šibenik, stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara