Dan grada Varaždina

DAN GRADA Varaždina blagdan Svetoga Nikole obilježen je početkom radova na izgradnji triju tvornica u Slobodnoj zoni, izložbama i koncertima, te svečanom sjednicom Gradskog vijeća u gledalištu varaždinskog HNK.

Početku izgradnje triju tvornica Gumiimpex, Zrinski i Meteor bio je nazočan i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

Varaždinska tvrtka Gumiimpex gradi tvornicu za preradu gumenog granulata, njemačka tvrtka Zrinski, u vlasništvu Hrvata, gradi tvornicu za proizvodnju dijelova za Siemens mobitele, dok će varaždinski Meteor graditi tvornicu za proizvodnju alu-fasada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća predstavljen je projekt GRIC - gradski informacijski sustav. Predstavila ga je Jerka Kezele, pročelnica gradskog Upravnog odjela za financije, te pojasnila kako sada građani pozivom na besplatni telefon 0800-0042 mogu dobiti sve informacije o zbivanjima u gradu, prijavljivati kvarove, ekološke incidente i slično

Pozdravne riječi, među ostalima, uputila je i gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić, gradonačelnici njemačkih gradova Ravensburga Hermana Vogler i Koblenza Eberhardt Schulte Wiserman.

Gradonačelnik grada-prijatelja Ptuja Štefan Čelan na svečanoj sjednici s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom potpisao je Sporazum o suradnji.

Na sjednici su podijeljena priznanja grada Varaždina za 2004.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara