DANAS I SUTRA PREGOVORI STRANAKA O NOVOJ VLADI SRBIJE

U Beogradu su danas nastavljeni pregovori parlamentarnih stranaka, njih sedam koje su ušle u novi saziv parlamenta, o formiranju nove vlade Srbije. L

Najavljeni su razgovori G17 Plus Miroljuba Labusa s predstavnicima koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, a ta bi se koalicija danas trebala sastati i s predstavnicima Demokratske stranke Borisa Tadića.

Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice, koja je prije božićnih praznika imala razgovore s Demokratskom strankom i G17 Plus, danas bi trebala razgovarati s predstavnicima Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, dok je za petak predviđen razgovor s predstavnicima Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića.

Stranke "demokratskog bloka" već su ranije odbile prijedlog Koštuničine Demokratske stranke Srbije za formiranje koncentracijske vlade, u koju bi ušli predstavnici svih parlamentarnih stranaka, dakle i Šešeljevih radikala i Miloševićevih socijalista. Također, G17 Plus, Demokratska stranka i koalicija Draškovića i Ilića već su prije najavili da neće razgovarati o novoj vladi s tim strankama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideju Vojislava Koštunice o koncentracijskoj vladi odbili su i radikali, koji su se izjasnili isključivo za koaliciju s Koštuničinom Demokratskom strankom Srbije.

Prema najavama stranaka, sve bi konzultacije trebale biti okončane do kraja tjedna, a Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije svoje konačne odluke o sudjelovanju u novoj srbijanskoj vladi trebale bi donijeti na sjednicama svojih glavnih odbora, najavljenih za nedjelju, 11. siječnja.

(Hina) tta sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara