Danas izbor vlade ministara Srbije i Crne Gore

U SKUPŠTINI Srbije i Crne Gore danas bi trebao biti izabran Savjet ministar, buduća vlada državne zajednice, koja će po Ustavnoj povelji imati pet zajedničkih ministarstava.

Predsjednik Srbije i Crne Gore i predsjednik Savjeta ministara Svetozar Marović predložio je za ministra vanjskih poslova Gorana Svilanovića, koji je tu funkciju obavljao u dosadašnjoj saveznoj državi. Za ministra obrane prvotno je bio predložen Zoran Živković, ali je nakon ubojstva premijera Đinđića on predložen za mandatara Vlade Srbije, te je umjesto njega predložen Boris Tadić, također iz Đinđićeve Demokratske stranke. Dosadašnji ministar za ljudska prava i etničke zajednice Rasim Ljajić zadržat će svoje ministarstvo i u Savjetu ministara, ministar za ekonomske odnose s inozemstvom bit će Branko Lukovac, bivši ministar vanjskih poslova Crne Gore, dok će ministar za unutrašnje ekonomske odnose biti Amir Nurković iz crnogorske Socijaldemokratske partije.

Oporbena Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice već je najavila da će biti protiv Marovićevog prijedloga.

Početak današnje parlamentarne sjednice još je neizvjestan, zbog toga što zbog magle u Podgorici, crnogorski zastupnici još nisu krenuli u Beograd.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara