Danas radnicima Valjaonice Sisak isplata drugog dijela plaće za srpanj

PREMA najavi, danas će radnicima Valjaonice cijevi Sisak, biti isplaćen drugi dio plaće za srpanj, pa se radnici vraćaju na posao i prekidaju štrajk započet prošlog petka.

Sindikat i Uprava su na sastanku dogovorili kako neće biti poduzete sankcije protiv radnika koji su 17. kolovoza prekinuli rad jer im je isplaćena samo polovica plaće za srpanj, ukoliko se tijekom popodneva vrate na posao.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Grga Ivezić i Hanns Zoellner potpisali su 20. srpnja Ugovor o prodaji 100-postotnog udjela u Valjaonici cijevi Sisak švicarskoj kompaniji Commercial Metals International (CMI).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaću za srpanj je radnicima trebao isplatiti HFP, jer novi vlasnik još nije preuzeo tvrtku. CMI bi Valjaonicu Sisak trebao preuzeti početkom rujna, a novi vlasnik je radnicima obećao kako će isplata budućih plaća biti redovita.

CMI se kupnjom Valjaonice obvezao na ulaganje od 517 milijuna kuna, pri čemu 206 milijuna kroz dokapitalizaciju sisačke Valjaonice, a 311 milijuna u vidu obrtnog kapitala. Ugovorom koji je potpisan osigurana je budućnost 1209 zaposlenika Valjaonice, ali i 207 zaposlenika Remonta Caprag koji je također uključen u projekt.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara