danas raspisan natječaj za nagradu GRADA ZAGREBA

Nagrada Grada Zagreba i ove će se godine, na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, dodijeliti najzaslužnijim pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama i radnim skupinama u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva i drugih područja društvenog života.

U jednoj se godini može dodijeliti najviše 15 Nagrada, a iznimka je učinjena lanjske godine kad su dodijeljene dvije nagrade više i to: zajednička nagrada trostrukoj olimpijskoj pobjednici Janici Kostelić i Ivici Kosteliću, za pobjedu u Svjetskom kupu te Ansamblu narodnih plesova i pjesama ´Lado´ za 50 godina uspješnog njegovanja glazbene i plesne tradicije.

Postupak za dodjelu Nagrade Grada Zagreba svake godine pokreće Odbor za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine koji uz pomoć stručnih radnih skupina za primjerice arhitekturu, glazbu i sl. utvrđuje prijedlog najboljih kandidata za Nagradu i upućuje ga Gradskoj skupštini.

Javni natječaj za dodjelu Nagrade Grada Zagreba raspisan je danas u Večernjem i Jutarnjem listu trajat će 15 dana, zaključno do 16. ožujka.

Prijedlog za dodjelu Nagrade mogu uputiti građani, udruge građana, gradski zastupnici, radna tijela Gradske skupštine, gradonačelnik, Gradsko poglavarstvo, gradska upravna tijela i tijela mjesne samouprave te državne vlasti, ustanove, trgovačka društva, komore i vjerske zajednice.

Uz tu prestižnu nagradu, svakom je dobitniku prošle godine pripao i novčani iznos od 15.000 kuna.

Osim Nagrade Grada Zagreba, za postignute uzorne uspjehe u radu može se dodijeliti i Povelja, Plaketa i Medalja Grada Zagreba .

Sva ta priznanja dodjeljuju se na svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine, na Dan Grada, koji je ujedno i Dan majke Božje od kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara