Danas se ukida monopol na fiksnu telefoniju?

Danas se ukida monopol na fiksnu telefoniju?

VIJEĆE Hrvatske agencije za telekomunikacije danas bi trebalo objaviti ukidanje monopola na fiksnu telefoniju, a dozvolu za drugog fiksnog operatera dobit će Optima telekom.

HTV od izvora u Vijeću neslužbeno doznaje da bi tvrtka Optima telekom, čiji je direktor bivši ministar prometa i veza Roland Žuvanić, dobiti koncesiju za drugog operatera fiksne telefonije, prenosi Radio 101.

Žuvanićeva tvrtka morati će isplatiti osam milijuna kuna za koncesiju, a novi bi operater trebao početi s radom u roku od šest mjeseci.

Podsjećamo, Žuvanić je u razgovoru za HTV krajem listopada izjavio da je predao zahtjev za dobijanje dozvole za fiksnog operatera, te da očekuje rješavanje do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuvanić je tada kazao kako u početku Optima Telekom misli iznajmljivati postojeću infrastrukturu T-HT-a, HEP-a te HŽ-a.

Glasnogovornik T-HT-a Marjan Jurleka potvrdio je da je T-HT spreman iznajmiti svoju opremu svakom tko dođe s dozvolom za rad u fiksnoj mreži.

Večernji list u izdanju od petka piše kako bi se danas za fiksnu mrežu mogla javiti i tvrtka Portus, koja je vlasnik splitskog Elektromagica, tvrtke s 10-godišnjim iskustvom u telekomunikacijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara