Danas sedmi dan štrajka liječnika

U ORGANIZACIJI Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) danas se nastavlja sedmi dan štrajka liječnika.

HLS tvrdi da je od jučer obustavljen tzv. hladni pogon, odnosno prijam i operacije svih pacijenata koji nisu hitni, te rad bolničkih poliklinika.

Ministar zdravstva Andro Vlahušić izjavio je da je većina bolnica jučer normalno radila, što znači da su, osim dežurstva i hitne službe, radile bolničke poliklinike, ambulante i laboratoriji.

Predsjednik HLS-a Ivica Babić ističe da se štrajku odazvalo 90 posto liječnika, pritom se pridržavajući sindikalnih uputa o radu tijekom štrajka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk liječnika počeo je 15. siječnja, a HLS traži povećanje plaća liječnika s položenim državnim ispitom na dvije prosječne hrvatske plaće ili 7.000 kuna, a za liječnika specijalista dvije i pol prosječne plaće ili 9.000 kuna.

U međuvremenu je HLS Vladi ponudio kompromis tražeći povećanje plaća za 28 posto, koji vrijedi do srijede nakon čega će se vratiti na početni zahtjev za povećanjem plaća od 45 posto.

Vlada ne prihvaća zahtjev za 45 postotnim povećanjem plaća, već je spremna plaće u ovoj godini povećati 10 posto i osigurati više novca za plaćanje posebnih uvjeta rada i stimulaciju liječnika koji više rade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara