DANAS ZAPOČINJE REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG I ViDEOSTVARALAŠTA

35. Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesionalnog filmskog i videostvaralaštva, započinje danas u kinu Jadran i traje do 30. studenoga.

Tijekom šest revijalnih termina bit će prikazano 55 filmova, od pristiglih 152, istaknuo je predsjednik priređivačkog odbora Vedran Šamanović na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Riječ je o igranim, dokumentarnim, animiranim, te eksperimentalnim filmovima, čiji su autori mahom poznata imena u neprofesionalnim okvirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Revija se završava u nedjelju 30. studenoga, nakon javnog žiriranja ispred publike, te uručenjem nagrada u obliku replike malih Kožarićevih prizemljenih sunca, a kako je istaknuo Šamanović, bit će nagrađeno najviše deset filmova.

Revija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a organizatori su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Zagreb, koji će ujedno obilježiti i 75. obljetnicu rada. Tim će povodom biti predstavljen i Katalog produkcije, u kojem je zabilježena filmska i video produkcija tijekom proteklih 75 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara