Današnje trgovanje na ZSE započelo minusima

IAKO su analitičari za današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi prognozirali stagnaciju cijena dionica, one su započele poslovanje s padom unatoč visokoj vrijednosti trgovine.

Tako je trenutno stanje Crobexa umanjeno za 1,22 posto te njegova vrijednost iznosi 3.996,98 bodova. U prosjeku na današnjoj ponudi Zagrebačke burze 64 posto dionica je u opadanju dok njih 25 posto raste. Najlikvidnija dionica "dugog vikenda" je Ina s prometom od 25,3 milijuna kuna, ali i padom od 3,42 posto, na 2.427 kuna.

Velika zainteresiranost vlada za dionicu Belišća kojom se do ovog trenutka trguje u vrijednosti 10,5 milijuna kuna, dok joj je cijena u padu za 2,55 posto i iznosi 900 kuna. Slijede Atlantska plovidba uz promet od 7,9 milijuna kuna što je rezultiralo padom od 2,42 posto, na 2.969 kuna te Institut građevinarstva Hrvatske s velikim minusom od 4,13 posto čime je njegova vrijednost spuštena na 11.700 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek aktualna dionica HT-a danas ne posluje pozitivno unatoč ostvarenom prometu od 6,5 milijuna kuna u samo nekoliko sati. Tako je najrasprostranjenija dionica HT-a u minusu 1,82 posto čime je pala na 280,83 kune.

Dionica Ine dobro amortizira svoju prodaju s obzirom da je lock-up šestomjesečno razdoblje, kada nije mogla biti prodavana od strane radnika-dioničara, prošlo. Osim toga, poslovanje dionicom Ine do kraja današnjeg trgovanja moglo bi biti vrlo veliko obzirom da je nastupila "stanka" rasta cijene nafte na svjetskom tržištu.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara