Dani hrvatske kulture u Bavarskoj od 30. studenog do 5. prosinca

DANI hrvatske kulture u Bavarskoj u organizaciji Ministarstva kulture održat će se u Muenchenu od 30. studenoga do 5. prosinca, izvijestio je danas novinare ministar Božo Biškupić.

Ministar je izrazio zadovoljstvo predstavljanjem hrvatske kulture u Bavarskoj s kojom Hrvatska više od desetak godina uspješno surađuje na svim područjima kulture.

Podsjetio je kako je Bavarska bila među prvima kad je trebalo pomoći Hrvatskoj u spašavanju kulturne baštine u vrijeme najvećih razaranja hrvatskih gradova u tijeku Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dani kulture u Bavarskoj otvaraju se koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem šef-dirigenta Vjekoslava Šuteja, a na rasporedu su djela Papandopula, Čajkovskog i Prokofjeva. Osim filharmoničara na koncertu će kao solist na violini nastupiti Nicolas Koeckert (Njemačka).

Dane hrvatske kulture u Muenchenu će popratiti izložba "Hrvatska kulturna dobra upisana u UNESCO-ov popis svjetske zaštićene baštine" koja je donedavno bila izložena u UNESCO-ovoj palači u Parizu. Izložbu će otvoriti ministar Biškupić.

Osim toga na smotri hrvatskog filma bit će prikazani "Tu" Z. Ogreste, "Svjedoci" V. Brešana, "Povratak" D. Lukačevića, "Ne dao Bog većeg zla" S.Tribuson, "Ta divna splitska noć" A. A. Ostojića, najpopularniji hrvatski film Kreše Golika "Imam dvije mame i dva tate" i "Kraljica noći" B. Schmidta.

Od međunarodnih aktivnosti ministar Biškupić je najavio otvorenje izložbe o hrvatskoj baštini pod zaštitom UNESCO-a u Rigi u siječnju iduće godine, a u travnju reviju hrvatskog filma u Los Angelesu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara