Dani hrvatskog filma u Vojvodini

PRVI "Dani hrvatskog filma u Vojvodini" održat će se od 12. do 17. svibnja u Subotici, Somboru i Novom Sadu.

Manifestaciju će u Subotici otvoriti monodrama "Đuka Begović" u izvedbi Ive Gregurevića.

U sljedeća tri dana bit će prikazano šest cjelovečernjih filmova iz novije hrvatske filmske produkcije.

"Dani hrvatskog filma u Vojvodini", koje organizatori namjeravaju utemeljiti kao tradicionalnu manifestaciju, završit će predavanjem Ive Škrabala o hrvatskom filmu.

Vojvođanskoj publici bit će prikazani: "Ne dao Bog većeg zla", "Kraljica noći", "Krhotine", "Transatlantic", "Rusko meso" i "Blagajnica hoće ići na more".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj manifestacije je upoznavanje ovdašnje publike s hrvatskom filmskom produkcijom u posljednjih desetak godina, što je do sada bilo gotovo u potpunosti onemogućeno", navode organizatori "Dana hrvatskog filma u Vojvodini".

Jedan od organizatora Rajko Ljubič ističe kako među filmskim distributerima u Srbiji ne postoji zanimanje za hrvatski film, i da je ova manifestacija pokušaj da se zainteresiranima predstavi suvremena hrvatska filmska produkcija.

Organizatori prvih "Dana hrvatskog filma u Vojvodini" su Hrvatsko nacionalno vijeće, Hrvatska matica iseljenika, Hrvatsko akademsko društvo, Generalni konzulat Republike Hrvatske sa sjedištem u Subotici, HKC "Bunjevačko kolo", HKUD "Vladimir Nazor" iz Sombora, HKPC "Novi Sad" iz Novog Sada, te Mladež Srijema iz Petrovaradina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara