Dani hrvatskog šumarstva: Skupština hrvatskoga šumarskog društva

U SKLOPU Dana hrvatskog šumarstva u Županji je održana skupština Hrvatskoga šumarskog društva (HŠD), a predsjednik HŠD-a Slavko Matić naglasio je kako se "šumarska struka danas brine za 43,5 posto površine Hrvatske, odnosno za golemo šumsko prostranstvo od 2,4 milijuna hektara i 320 milijuna prostornih metara drvne mase".

Riječ je o neprocjenjivu prirodnu bogatstvu u šumama koje su zahvaljujući spoju znanosti i prakse ostale među najprirodnijima i najočuvanijima u Europi.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Željko Ledinski upozorio je na dva bitna čimbenika, koji će znatno utjecati na buduće gospodarenje šumama: to su nedavna preobrazba toga državnog poduzeća u trgovačko društvo, dakle postavljanje rada Hrvatskih šuma na tržišne osnove, te ovih dana dobiven međunarodni certifikat koji potvrđuje taj rad po svim ekološkim mjerilima.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Ivica Grbić najavio je da će uskoro biti donesena nacionalna šumska politika i strategija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupštinu Hrvatskoga šumarskog društva popratilo je i savjetovanje "Zaštita i očuvanje pitkih voda", na kojem je naglašeno kako su šuma i voda dar prirode koji se može održati samo ako se njime ispravno gospodari.

Popodne je na rasporedu natjecanje u gađanju glinenih golubova, a za sutra je najavljeno natjecanje sjekača.

(Hina) jvr sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara