Dani Petra Šegedina održat će se 16.,17. i 18. rujna

Prva kulturna priredba "Dani Petra Šegedina" održat će se 16., 17. i 18. rujna u Korčuli i Žrnovu, rodnom mjestu poznatoga hrvatskog književnika. L

Na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora "Dana Petra Šegedina", kojoj je nazočila i predstavnica Ministarstva kulture, rečeno je kako znanstvenici i književnici pokazuju veliko zanimanje za sudjelovanje u radu znanstvenog skupa, koji će biti posvećen zavičajnim i mediteranskim temama u Šegedinovu djelu.

Sudjelovanje u radu skupa do sada su prijavili sveučilišni profesori Krešimir Nemec, Cvjetko Milanja, Branka Brlenić-Vuić, akademici Dubravko Jelčić, Luko Paljetak i Ante Stamać, zatim Ivana Žužul, Ivica Matičević i Libuša Jirsak-Matičević te Ivan Pandžić.

Predsjednik saborskoga Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem podupro je održavanje te kulturne priredbe, napomenuvši kako to Šegedin zaslužuje kao istaknuti hrvatski pisac koji se za hrvatsku istinu borio u teškim vremenima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selem je predložio da se u sklopu "Dana Petra Šegedina" priredi izložba slika Jerolima Miše o žrnovskim motivima za koje je vezan i znatan dio Šegedinova stvaralaštva.

Korčulansko Gradsko poglavarstvo potkraj listopada prošle godine prihvatilo je odluku o pokroviteljstvu nad kulturnom priredbom "Dani Petra Šegedina".

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara