Daniel Srb: Tko stoji iza Oreškovića, tko ga je poslao i zašto?

Daniel Srb: Tko stoji iza Oreškovića, tko ga je poslao i zašto?

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HSP-a Daniel Srb u priopćenju poslanom medijima prozvao je premijera pitajući se tko stoji iza njega. Ralog Srbovog istupa je današnja konferencija za medije Tihomira Oreškovića.

"Danas je hrvatski Premijer održao prvu konferenciju za novinare na kojoj je najavio jake političke poteze. Do sada je premijer promatran kao simpatičan političar, ali bez ikakvih političkih iskoraka i bez vidljivih interesa u obnašanju vlasti osim dnevno izvršnih funkcija svedenih gotovo na razinu šefa računovodstva na državnoj razini.

Stvarni politički akteri su bili Sabor, HDZ, Most i druge stranke.

Nakon današnjeg prvog odlučnog i konkretnog poteza premijera Oreškovića postavljamo pitanja:

– Kakvu potporu ima Tihomir Orešković?
– Koja politička snaga stoji iza njega?
– Zašto je došao?
– Koji su njegovi ciljevi i interesi?
– Je li to rasprodaja obiteljskog srebra?

– Tko ga je poslao?
– Jesu li ga postavili vjerovnici radi lakše naplate dugova?

Ne vidim kakvu političku snagu ima premijer kojeg su uz dogovor postavili HDZ i Most. Je li ona sadržana u potpori Predsjednice Republike?

Ali kao predsjednika nacionalne stranke osobito me zanima što se krije  iza Oreškovića. Ukoliko se ispostavi da je premijer Orešković postavljen, ne voljom hrvatskog naroda putem Sabora, nego voljom interesnih skupina (možda vjerovnika ili nekog drugog) tada moramo skočiti svi i oduprijeti se.

Samo hrvatski narod ima pravo izabrati premijera! Naravno, metodama parlamentarne demokracije. Sama  demokracija ne smije biti ugrožena! Pravo naroda na vlastiti izbor mora biti neupitno!

Nije dovoljno reći: ja sam tu zbog naroda. Mora se pokazati narodu zašto može vjerovati premijeru!

Premijeru ako već ne možete surađivati s onima koji su vas izmislili i postavili (ako i njima niste izmišljeni i postavljeni), bilo bi politički korektno i moralno da date ostavku i svi vi svoj  legitimitet  potvrdite na izborima", stoji u priopćenju HSP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara