Danski noćni klubovi zabranjuju ulazak imigrantima jer seksualno uznemiravaju žene

Danski noćni klubovi zabranjuju ulazak imigrantima jer seksualno uznemiravaju žene

Foto: 123rf

NEKOLIKO noćnih klubova u Danskoj uvelo je pravilo da gosti koji žele ući unutra moraju poznavati engleski, njemački ili danski jezik, piše Daily Mail.

Razlog je činjenica što se u posljednje vrijeme u više klubova događa da stranci u grupama zlostavljaju i seksualno uznemiruju žene. Riječ je uglavnom o imigrantima koji u ovoj zemlji traže azil.

Klub Buddy Holly smješten u gradu Sondersborgu nedaleko granice s njemačkom tako je uveo "jezičnu politiku" za sve goste, a vlasnik kluba to naziva sigurnosnom mjerom.

"Imamo neka pravila da se naši gosti mogu osjećati ugodno i sigurno", rekao je Tom Holden, vlasnik kluba. Danska televizija objavila je da su slučajevi seksualnog uznemiravanja uočeni u niz barova, uglavnom na jugu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glenn Hollender iz jednog kluba rekao je da im dolazi velik broj muškaraca iz obližnjeg centra za azilante. Ti muškarci, kaže, ne odaju poštovanje prema suprotnom spolu.

"Po meni je zlostavljanje kad jedan ili više muškaraca nastavi dodirivati mladu djevojku nakon što je ona rekla "stop"", rekao je Hollender.

Danska podružnica Amnesty Internationala kritizirala je uvođenje poznavanja jezika kao sigurnosne mjere nazvavši to diskriminacijom dodavši da se to odnosi na tražitelje azila koji se pokušavaju integrirati u zemlju.

Danska je već izazvala buru u međunarodnoj javnosti kontroverznim prijedlogom da se imigrantima oduzimaju vrijednosti i novac kako bi ih se financiralo. Mnogi svjetski mediji, poput Washington Posta, to su usporedili s nacističkom konfiskacijom zlata Židovima za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara