Danube Food Group: Skandalozne izjave Damira Polančeca

Danube Food Group: Skandalozne izjave Damira Polančeca

POTAKNUTI neargumentiranim i skandaloznim izjavama potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u emisiji "Fokus", nizozemska tvrtka Danube Food Group - kandidat za kupnju KIM-a, traži od Hrvatskog fonda za privatizaciju prihvaćanje njihove ponude, stoji u priopćenju tvrtke.

Danube Foods Group tvrdi kako su na natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju svu potrebnu, traženu i valjanu dokumentaciju za kupnju KIM-a Karlovac, što je, kako tvrde,  i potvrđeno prilikom otvaranja ponude od strane stručnih službi HFP-a, a i samog Damira Polančeca u emisiji "Magazin" Mislava Bage.

"Nikakav dodatni zahtjev u tom smislu nije upućen DFG-u iz čega proizlazi zaključak da je njihova ponuda za KIM sadržajno prihvatljiva i pravno ispravna. Stoga nikako ne stoji tvrdnja potpredsjednika Vlade Polančeca da nedostaje bankarska garancija ili dokumentacija koja bi dokazala povezanost tvrtke Danube Foods Group sa snažnim investicijskim fondom New World Value i tvrtkom za upravljanje Salford Partners Inc." - priopćila je tvrtka.

Iz fonda, čiji kapital iznosi 500 milijuna dolara, poručuju kako su i dalje zainteresirani za ulaganje u Karlovačku industriju mlijeka, a njihovu stručnost i ozbiljnost dokazuju sada već višegodišnje dobro poslovanje triju mljekara, tvornice mineralne vode i tvornice keksa u Srbiji te odnedavno i kupnja tri mljekare u Bosni i Hercegovini i jedne u Makedoniji.

Fond je do sada u svoje projekte uložio preko 300 milijuna eura. Posebno ističu znanje i iskustvo svojih stručnjaka specijaliziranih za oporavak poduzeća koja se nalaze u teškoćama i njihovo vraćanje u tržišnu utrku. U priopćenju navode kako svi navedeni argumenti govore u prilog tomu da se upravo njima treba povjeriti vlasništvo i upravljanje KIM-om koji su u stanju brzo i potpuno oporaviti i omogućiti mu razvoj.

"Obzirom na navedene činjenice kao i neosnovane odluke i krive korake HFP-a u rješavanju pitanja prodaje KIM-a, DFG spreman je sa zainteresiranim stranama nastaviti dalje pregovore radi što hitnijeg okončanja ovog procesa i spašavanja KIM-a od stečaja. " - stoji u priopćenju.

Zabrinutost novonastalom situacijom u privatizaciji KIM-a danas je izrazila i Sindikalna podružnica PPDIV-a u KIM-u, objavio je danas Radio Mrežnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opstojnost KIM-a dovedena je u pitanje kao i egzistencija 221 radnika i njihovih obitelji, te 1600 kooperanata", ističu PPDIV-ovci u priopćenju.

Stoga, sindikat i radnici inzistiraju na hitnoj i odgovornoj privatizaciji mljekare, koja će donijeti stabilnost društva, sigurnost svih radnih mjesta, nove razvojne programe te razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje u regiji.

"Sindikat PPDIV, Sindikalna podružnica KIM Karlovac, izražava zabrinutost oko novonastale situacije u privatizaciji KIM-a koja ozbiljno dovodi u pitanje opstojnost KIM-a i egzistenciju 221 radnika i njihovih obitelji.

Pored toga dovodi se u pitanje i egzistencija 1600 kooperanata i njihovih obitelji, koji su već jednom kroz peticiju zajedno s radnicima KIM-a izrazili zabrinutost i želju za što bržim okončanjem privatizacije KIM-a.

Ističemo da su do sad bila raspisana samo tri natječaja, od kojih je treći još u tijeku, a ne šesti kako se tvrdi, kao i da su se radnici do sad odrekli 22 milijuna 363 tisuće 732 kune kroz smanjenje plaće i regresa u visini 7 milijuna 236 tisuća 714 kuna, a sve s ciljem spašavanja i dugoročne stabilizacije KIM-a.

Stoga, Sindikat i radnici inzistiraju na hitnoj i odgovornoj privatizaciji KIM-a, ali onoj koja će donijeti stabilnost Društva, sigurnost svih radnih mjesta, nove razvojne programe, te razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje u regiji.

Za sindikat PPDIV, Sindikalnu podružnicu KIM Karlovac, Zvonko Čović"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara