Daruvar: objesio se u policijskoj postaji

Pola sata nakon što ga je policija privela zbog prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i zadržala zbog očite alkoholiziranosti, pedesetpetogodišnji K.H. iz Dežanovca počinio je danas poslijepodne samoubojstvo u prostoriji za zadržavanje daruvarske Policijske postaje.

Prema večerašnjem priopćenju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, u 16,10 sati policajci su doveli K.H. u daruvarsku policijsku postaju jer je počinio prekršaj iz čanka 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Prethodno ga je pregledao dežurni liječnik daruvarskog Doma zdravlja i K.H. je priopćeno da će temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obiteji i Zakona o prekršajima, zbog očite alkoholiziranosti biti zadržan u policiji.

Odmah zatim je alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija alkohola u krvi od 2,84 g(/kg. Nakon toga su mu privremeno oduzeti svi predmeti pogodni za samoozljeđivanje, te je odveden u prostoriju za zadržavanje. U 16,44 sati, priopćeno je, policijski službenik je pri obilasku pronašao K.H. obješenoga o majicu kratkih rukava, koju je imao na sebi, za rešetku prozora u prostoriji za zadržavanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid vodi istražni sudac bjelovarskog Županijskog suda, uz nazočnost policijskih službenika PU i PP Daruvar. Isto tako, policijski službeni za zakonitost postupanja te PU ispituju zakonitost postupanja policijskih službenika PP Daruvar u tom slučaju, stoji na kraju priopćenja.

(Hina) xpp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara