DAVORIN RUDOLF ponovno izabran za predsjednika FORUMA HRVATSKE SLOGE

Forum hrvatske sloge udruge za dijalog, toleranciju i zajedništvo večeras je na nacionalnoj konvenciji ponovno za predsjednika izabrao dosadašnjeg predsjednika akademika Davorina Rudolfa. L

Forum hrvatske sloge sa svoje je konvencije Vladi i Hrvatskom saboru uputio rezoluciju o potrebi nacionalnog konsenzusa radi učlanjenja Hrvatske u EU i prijedlog za neposredan izbor općinskih načelnika, gradonačelnika i saborskih zastupnika.

Za potpredsjednike Foruma izabrani su Vinko Barišić, Franjo Gregurić, Josip Juras, Zdravko Tomac i Marina Vokić Žužul. Izabrano i 50-člano Predsjedništvo, Nadzorni i Glavni odbor te Vijeće časti.

Obraćajući se nazočnima, Rudolf je rekao da će Forum nastaviti podržavati državna tijela, stranke i udruge koje rade na jačanju demokracije, pluralizma, jednakosti i ravnopravnosti građana, na gospodarskom napretku i uključivanju Hrvatske u EU i NATO.

Osvrćući se na dvogodišnje djelovanje Rudolf je istaknuo "gluhoću prijašnje vlasti na sve njihove prijedloge".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomac je rekao kako građani moraju biti svjesni da Hrvatska neće uspjeti do 2007/2008. ući u EU, niti u NATO 2006. "Ne smije nas obeshrabriti kad se shvati da svjetska i europska politika određuju sudbinu Hrvatske tako da mora najprije pomoći europeizaciji Balkana, a nakon toga ući u EU zajedno sa tim zemljama", rekao je.

Istaknuo je da hrvatsko nacionalno pitanje još nije riješeno i ocijenio da veliki dio Hrvata koji žive u BiH "ne samo da nisu ravnopravni, već dolazi u pitanje i njihova opstojnost".

Rekao je i kako je međunarodna zajednica, radeći na preustroju Mostara, predložila izborni sustav, kako je rekao, "inženjeringa" kojim će Hrvati od većine postati manjina i izgubiti vlast.

Rudolf je rekao da Forum hrvatske sloge ima 350 aktivnih članova, te još oko tisuću onih koji ne plaćaju članarinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara