DC će u drugom krugu poduprijeti J. Kosor

DEMOKRATSKI centar (DC) će u drugom krugu predsjedničkih izbora poduprijeti Jadranku Kosor, najavila je danas novinarima predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt.

Kandidatkinju koalicijskog partnera - HDZ-a, DC se odlučio poduprijeti zbog političke korektnosti, rekla je Škare-Ožbolt, dodajući da takav oblik suradnje DC očekuje i u suprotnom smjeru, kada ta stranka bude isticala svoje kandidate.

Prvom krugu izbora za predsjednika države zamjerila je izostanak jasnih stavova i programskih orjentacija te previše kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stoga, ističe, odmah po završetku izbora treba mijenjati zakone, odnosno povećati broj potpisa potrebnih za kandidaturu sa deset tisuća na barem 50 tisuća, propisati da se izvješća o financiranju kampanje podnose na njezinom početku, a ne završetku, ukinuti predizbornu šutnju, jasnije odrediti pravila praćenja kandidata.

Škare-Ožbolt pozdravila je "činjenicu da će doći do rekonstrukcije Vlade", tumačeći da su pred Vladom ogromni izazovi i da njezin tim mora biti sposoban, u svakom pogledu, raditi 24 sata.

Neizravno je otklonila špekulacije kako bi u rekonstrukciji DC mogao dobiti još jedno ministarsko mjesto. "DC je vrlo realan", odgovorila je Škare-Ožbolt upitana ima li naznaka da DC dobije još jednog ministra.

Naglasila je pritom da stranka ima dosta kvalitetnih ljudi, te da za mjesta u državnoj administraciji može ponuditi najbolje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara