DC zaprepašten Mesićevom izjavom

POTPREDSJEDNIK Demokratskog centra (DC) Joško Morić danas je izjavio da je DC "zaprepašten" izjavom predsjednika Republike Stjepana Mesića da Hrvatska nikad nije ratovala s Crnom Gorom.

"Svoju već poznatu nonšalanciju Mesić je još jednom pretvorio u političku nekorektnost i neodgovornost predsjednika Republike", rekao je Morić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je Mesić potrebu za normalizacijom međunarodnih političkih odnosa u regiji pobrkao s istinom o Domovinskom ratu. Dodao je da DC tu vidi i Mesićevu želju za brisanjem dijela osobne prošlosti, jer je u to vrijeme bio predsjednik Predsjedništva bivše SFRJ i vrhovni vojni zapovjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na pitanje hoće li Hrvoje Šarinić biti DC-ov predsjednički kandidat, Morić je odgovorio da će o mogućem kandidatu ili kandidatkinji odlučiti stranački Glavni odbor na sjednici 13. studenoga.

Morić je kritizirao najavu Radimira Čačića i HNS-a o osnivanju fonda iz kojeg bi se vozačima na području Varaždinske županije plaćale kazne za vožnju pod utjecajem alkohola. Time HNS-ovi političari "javno pozivaju na svjesno i namjerno kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na građanski neposluh i anarhiju", rekao je.

Također, Morić je ustvrdio da je postavljanjem Antuna Kapraljevića na mjesto predsjednika Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa izbjegnuto ispitivanje prijava sukoba interesa u kojima je bio Čačić.

"Da je Povjerenstvo ispitalo prijave sukoba interesa u kojima je bio bivši ministar Čačić, on danas vjerojatno ne bi imao novca za plaćanje kazna vozačima pod utjecajem alkohola", rekao je Morić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara