Dečak upozorio: Sumnjivim lovačkim diplomama dolazi se do oružja

PREDSJEDNIK Hrvatskog lovačkog saveza (HLS) Đuro Dečak upozorio je danas u Hlebinama na slučajeve naoružavanja uz pomoć lovačkih diploma koje "olako izdaju" pojedine privatne škole.

Dok se s jedne strane u Hrvatskoj nastoji smanjiti privatne arsenale oružja zaostaloga iz rata, s druge se strane događa da se pojedinci naoružavaju zahvaljujući diplomama o položenom lovačkom ispitu koje olako izdaju pojedine privatne škole, rekao je Dečak na svečanosti u Hlebinama uz desetu obljetnicu Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta im diploma, upozorio je, omogućuje da dobiju dozvolu za slobodno držanje karabina, sačmarice i pištolja ili revolvera.

Đuro Dečak zauzeo se da Hrvatski lovački savez postane krovna udruga lovaca u Hrvatskoj napomenuvši da kao predsjednik neće dopustiti da se u nju uvuče bilo koja politička stranka.

Lovačkom savezu Koprivničko-križevačke županije Dečak je uručio zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza najavivši za prosinac ove godine proslavu 80. obljetnice saveza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara