Defile više tisuća homoseksualca u Zuerichu

VIŠE tisuća homoseksualaca i lezbijki defilirali su u subotu u Zuerichu zalažući se za "registrirano partnerstvo" odnosno ugovor o zajednici osoba istog spola, o kojem se će su nedjelju glasati u Švicarskoj.

"Registrirano partnerstvo" homoseksualnih parova, "ugovor" kojeg je prije godinu dana odobrio švicarski parlament, trebao bi biti prihvaćen bez poteškoća.

Osim Demokratske unije centra (UDC, populistička desnica) sve velike političke stranke u Švicarskoj podržale su registirano partnerstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinili smo lezbijke i homoseksualce vidljivijima nego ikada", naglasila je u govoru Lilian Schaufeberger, supredsjednica udruženja koje je organiziralo kampanju za te partnerstva.

Prema podacima organizatora manifestacije u šarolikoj povorci okupilo se oko 4.000 osoba u središtu Zuericha, a skup bi se trebao završiti velikom svečanosti povodom obilježavanja Christopher Street Daya.

Paradom u povodu obljetnice Christopher Street Daya, koja se održava svake godine od 1994. u Zuerichu, obilježavaju se sukobi u kojima su se u lipnju 1969. suprostavili homoseksualci i policija u njujorškoj ulici Christopher Street.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara