DEHAENE: SCHUESSELOV ZAHTJEV JE NAIVAN

Zamjenik predsjednika Konvencije o budućnosti Europe JeanLuc Dehaene, za austrijski je list Standard izjavio kako je zahtjev austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela da "svaka zemlja ima po jedan glas" u Europskoj komisiji, "u određenom smislu naivan". L

Bivši belgijski premijer Dehaene rekao je kako smatra da je "povjerenik EU-a jednostavno povjernik, a ne veleposlanik svoje zemlje u Bruxellesu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Europska komisija trebala bi imati 15 do 18 članova. "Sa 25 ljudi to ne bi funkcioniralo", rekao je Dehaene, koji je sudjelovao u izradi nacrta ustava buduće proširene Europske unije.

"Shvaćam da je za mnoge zemlje članice riječ o pitanju jednakosti u odnosu prema njima. No, u Europskoj uniji to nije nikad uistinu postojalo. Uvijek je bilo većih i manjih zemalja, onih s većim i manjim utjecajem. Oduvijek su neke zemlje imale dvojicu povjerenika, a neke samo jednoga", rekao je Dehaene. "Ja se zalažem za snažnu Komisiju koja će uistinu moći zastupati europske interese, budući će to biti ujedno i u interesu malih država."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara