Dekan Lazibat tvrdi da nisu platili 12 tisuća kuna za gostovanje predsjednika Josipovića

Foto: Boris Kovačev (Cropix)

EKONOMSKI FAKULTET u Zagrebu odlučio je posebno nagraditi prof.dr.sc. Borisa Cotu, koji je redovni profesor na tom fakultetu, sa 12 tisuća kuna. U obrazloženju odluke koju je potpisao dekan Tonći Lazibat stoji da je 12 tisuća kuna isplaćeno Coti zbog "velikog doprinosa u organizaciji obilježavanja 90. godišnjice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu".

No, u anonimnom pismu koje je potpisano s "Antikorupcijski pokret EFZG" stoji kako je glavni gost na proslavi 90 godina Ekonomskog fakulteta bio predsjednik Ivo Josipović koji je u studenom održao predavanje pod nazivom "Korupcija" te da ga je doveo Cota koji je savjetnik predsjednika za gospodarstvo.

Omogućili mu i žalbu ako misli da je malo

"Glavni organizator dolaska predsjednika Josipovića njegov je savjetnik za gospodarstvo, profesor doktor Boris Cota za svoj angažman (koji se isključivo sveo na nagovaranje predsjednika da dođe na proslavu) dobio je 12 tisuća kuna neto od dekana Ekonomskog fakulteta!", navodi se u tom pismu u kojemu je posebno naglašeno kako je Coti omogućena i žalba na rješenje na taj iznos ako misli da mu je malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan Fakulteta Tonći Lazibat za Index je opovrgao optužbe iz pisma te tvrdi kako je osobno bio na prijemu kod Predsjednika gdje je dogovoreno njegovo pokroviteljstvo i predavanje. Za kolegu Cotu ima samo riječi hvale.

"Dobio zbog velikog doprinosa"

"Kao predsjednik Odbora za gospodarstvo dao je veliki doprinos u organiziranju Dana otvorenih vrata povodom 90. obljetnice Fakulteta u okviru kojih je održano niz predavanja, radionica, seminara i promocija. U obilježavanju 90. obljetnice Fakulteta sudjelovali su i eminentni stručnjaci iz hrvatskog gospodarskog života. Sukladno ovlastima dekana, a kao što je to uobičajeno, donio sam Odluku o nagrađivanju prof.dr.sc. Borisa Cote za njegov angažman", rekao je dekan Lazibat za Index, no nije posebno komentirao da je Cota blizak suradnik predsjednika Josipovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara