Dekan Tipurić: Mediji me napadaju jer zagovaram da HEP ostane u državnom vlasništvu

Tekst: M.M.
Foto:Damir Krajač (Cropix)

"ONOG trenutka kada sam u svojoj ekspertizi otvoreno počeo zagovarati energetsku samostalnost Hrvatske i isticati kako HEP mora ostati u pretežno državnom vlasništvu za mene su počeli problemi. Na koncu postao sam žrtva određenih skupina koje me uz pomoć medija  pokušavaju diskreditirati", rekao je danas na konferenciji za novinare dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Darko Tipurić.

Primao 180 tisuća po ugovoru?

Podsjetimo, prema pisanju Jutarnjeg lista, Tipurić je pod istragom Uskoka i policije zbog ugovora koje je potpisivao s HEP-om i drugim javnim firmama, a navodno su ga istražitelji posjetili 28. i 31. kolovoza. Sumnje u Tipurića bile su vezane uz sklapanje štetnih ugovora između HEP-a i Ekonomskog fakulteta teških više od milijun eura koje je potpisao Tipurić. HEP je navodno Tipuriću "za nagradu" davao unosne poslove izrade menadžerskih ugovora koje je on naplaćivao oko 180 tisuća kuna po ugovoru. No, isti ti ugovori mogu se besplatno naći na stranici udruge CROMA, odakle ih je i Tipurić navodno skidao!

"Sve one koji su objavljivali laži o meni mogu očekivati sudske tužbe", rekao je Tipurić koji je više puta naglasio da ga napada "moćan i opasan lobi koji želi privatizaciju energetskog sektora"

Sve je legalno, stručno i profesionalno

Dekan Tipurić je pokušao objasniti novinarima kako je njegova suradnja s HEP-om bila sasvim legalna, a studije stručne i profesionalne.

"Uostalom, Ekonomski fakultet prema zakonu ima pravo i mogućnost raditi takve ekspertize, a ostale konzultantske tvrtke mogu samo žaliti što smo tržišno uspješniji", rekao je Tipurić dodavši na kraju kako je njegov Fakultet primio tri puta manje novca od HEP-a nego što su objavili mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara