Deklaracija o akademskoj suradnji studija i fakulteta prometnih znanosti

Predstavnici fakulteta i studija prometnih znanosti iz 10 europskih zemalja potpisali su danas Deklaraciju o akademskoj suradnji, čime je završen dvodnevni znanstveni skup pod nazivom "Fakulteti i studiji prometnih znanosti u Europi". L

Potpisnici deklaracije, dekani i prodekani prometnih fakulteta iz Slovenije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Češke, BiH, Njemačke, Litve, Makedonije i Hrvatske, obvezali su se da će surađivati u promociji i unapređenju akademske i znanstveno-istraživačke djelatnosti, razmjenjivati studente, nastavnike, znanstvenike te zajednički raditi na nekim projektima i dr.

Potpisivanjem deklaracije učinjen je prvi korak u međunarodnoj suradnji Fakulteta i studija prometnih znanosti u Europi, kazao je predsjednik Znanstvenog vijeća za promet HAZU-a akademik Juraj Božičević, najavivši idući "prometni" skup za jesen 2006. u Sarajevu.

Na skupu su istaknute smjernice prema kojima ti fakulteti, posebno Prometni fakultet u Zagrebu koji je u procesu prilagodbe sustava visokog obrazovanja, moraju osigurati odgovarajući status i "mjesto pod suncem". Kazao je i kako je na skupu istaknuta potreba angažiranje stručnjaka prometnih znanosti u kreiranju i rješavanju prometne politike u državi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici skupa zauzeli su se za proširenje suradnje s još nekim prometnim fakultetima u Europi te najavili mogućnost osnivanja europske udruge fakulteta i studija prometnih znanosti.

Dvodnevni znanstveni skup održan je u organizaciji HAZU-a s ciljem približavanja i usklađivanja sustava visokog obrazovanja iz područja prometa standardima EU i Bolonjskom procesu.

(Hina) xmb yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara