Delić otputovao iz Sarajeva u Den Haag

UMIROVLJENI general Armije Bosne i Hercegovine Rasim Delić kojega je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) optužio za ratne zločine u ponedjeljak ujutro otputovao je iz Sarajeva u Den Haag.

Kako je ranije i najavljeno, u njegovoj pratnji je i ministar unutarnjih poslova federacije BiH Mevludin Halilović koji treba Haaškom tribunalu dodatno obrazložiti jamstva federalne vlade za Delićevo privremeno puštanje na slobodu do početka suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Delića je u sarajevskoj zračnoj luci ispratilo oko tri stotine njegovih ratnih suboraca i prijatelja. Ispraćaj je organizirala udruga veterana "Zelene beretke" koja se pobrinula i za besplatni prijevoz zainteresiranih do zračne luke.

Sam Delić prije ulaska u zrakoplov zahvalio se svima koji su ga došli pozdraviti izrazivši pri tom uvjerenje kako će "pravda pobijediti".

Haški tribunal tereti Delića po zapovjednoj odgovornosti za zločine što su ih na području središnje Bosne tijekom rata u BiH počinili pripadnici postrojbe "El Mudžahid" u kojoj je bio veliki broj dragovoljaca iz islamskih zemlja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara