Deloitte: INA osvojila nagradu za najbolji izvještaj o održivom razvoju

Deloitte: INA osvojila nagradu za najbolji izvještaj o održivom razvoju

Foto: Hina

INA industrija nafte d.d. osvojila je Green Frog Award 2015, pobijedivši na Deloitteovom natječaju za najbolji izvještaj o održivom razvoju u Hrvatskoj, priopćili su iz Deloittea.

Najbolji izvještaj među prijavljenima odabrao je neovisni žiri u kojem su se nalazili dipl. ing. Mirna Maravić, univ. spec. oec., viša stručna savjetnica u Ministarstvu gospodarstva, mr.sc. Nenad Nikolić, dipl. ing fizike, Hrvatski zavod za norme, dr. sc. Branka Pivčević Novak, voditeljica službe za održivi razvoj Ministarstva zaštite okoliša i prirode, izv. prof. dr.sc. Mislav Ante Omazić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i dipl. politolog Dragan Zelić iz GONG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prilikom odabira najboljeg izvještaja, žiri je uzeo u obzir četiri smjernice, a radi se o izvještavanju o ključnim indikatorima na temelju kojih prijavljena tvrtka mjeri održivost, zatim o materijalnosti, sadržaju izvješća te o strukturi izvještaja i načinu komunikacije informacija.

Od 2017. sve velike tvrtke morat će objavljivati nefinancijske izvještaje


"Nefinancijsko izvještavanje uvelike može koristiti tvrtkama.“, izjavila je Ivana Turjak Čebohin, viša menadžerica u Deloitteovom odjelu revizije te nastavila "Počevši od učvršćivanja povjerenja investitora, boljeg razumijevanja poslovnih modela, strategije i rizika do otkrivanja novih poslovnih prilika. U tom smislu, Green Frog nagradom želimo odati priznanje tvrtkama koje su već započele s izvještavanjem o održivosti te potaknuti ostale da se priključe ovom trendu. Ovdje treba naglasiti i da će sukladno direktivama Europske unije, od 2017. velike tvrtke koje su subjekti od javnog interesa i imaju preko 500 zaposlenih biti obavezne objavljivati nefinancijske izvještaje u okviru izvješća o poslovodstvu. Sudjelovanje u Deloitteovom natječaju je izvrsna prilika za tvrtke da se na vrijeme počnu pripremati za nove zakonske odredbe", zaključuje Turjak Čebohin.

"Nagrada Green Frog za tvrtke predstavlja izvanrednu priliku da predstavite svoju održivu praksu i načine osviještenog i aktivnog upravljanja gospodarskim, društvenim i okolišnim utjecajem. Osiguravanje održivog rasta je već dugo sastavni dio poslovanja brojnih tvrtki u Srednjoj Europi. Ukoliko je usko povezano sa strategijom, dugoročno vodi poslovnoj uspješnosti i poboljšanju financijskog položaja tvrtke", naveo je Dražen Rajaković, viši menadžer u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara