Demokratska stranka traži funkciju predsjednika skupštine Srbije

STRANKE koje su na izbornoj listi Demokratske stranke (DS) ušle u srbijanski parlament tražit će funkciju njegova predsjednika jer je ta lista "voljom birača druga po jačini u korpusu demokratskih stranaka", izjavio je u četvrtak Dragoljub Mićunović, predsjednik Demokratskog centra.

Demokratski centar jedna je od stranaka koja se nalaze na listi DS-a. Lista je ukupno osvojila 37 mandata u parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako Demokratska stranka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice prihvati razgovore o ovome prijedlogu, to će biti "primjer suradnje koji nema veze s podrškom manjinskoj vladi ili ulaskom u većinsku vladu", kazao je Mićunović na konferenciji za novinare.

"Mi hoćemo surađivati s Vojislavom Koštunicom, hoćemo stabilnu Srbiju. Bez obzira na verbalne napade, želimo suradnju u vladi. Ako mandatar iz DSS-a ne uspije sastaviti vladu, onda je to njegov neuspjeh", kazao je Mućunović, dodajući da je zahtjev DS-a za funkciju predsjednika Skupštine Srbije "test volje za suradnju, jer je DSS osvojila 53 mandata, što je premalo da bi se isključivo ona pitala za sve funkcije u zemlji".

DSS Vojislava Koštunice je nakon pregovora s G17 Plus Miroljuba Labusa i koalicijom Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića predložio da te stranke - uz parlamentarnu podršku DS-a Borisa Tadića i Zorana Živkovića - formiraju manjinsku vladu, ali je takav prijedlog odbila Demokratska stranka, koja će svoju konačnu odluku donijeti na sjednici Glavnog odbora stranke u nedjelju, 25. siječnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara