DEMOKRATSKA STRANKA ZA PREMIJERA PREDLAŽE ZORANA ŽIVKOVIĆA

Novi kandidat Demokratske stranke za mandatara srbijanske vlade je potpredsjednik te stranke Zoran Živković, donedavni savezni ministar policije, odlučio je u nedjelju Glavni odbor Demokratske stranke, čiji je dosadašnji predsjednik bio ubijeni srbijanski premijer Zoran Đinđić. L

Glavni odbor Demokratske stranke je također odlućio da Boris Tadić, također potpredsjednik stranke, bude kandidat za ministra obrane u budućem Savjetu ministara državne zajednice Srbije i Crne Gore, te da šef zastupničkog kluba koalicije DOS u republičkom parlamentu Čedomir Jovanović bude kandidat za potpredsjednika srbijanske vlade.

Odlučeno je i da će Zoran Živković predstavljati stranku do slijedeće stranačke skupštine, koja će biti održana nakon općih izbora u Srbiji iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čedomir Jovanović rekao je da je dosad, u istrazi ubojstva premijera Đinđića, uhićeno više od "200 registriranih kriminalaca koji su uništavali državu", te da je to postignuto zahvaljujući uvođenju izvanrednog stanja, koje će ostati na snazi "dok se Srbija ne očisti željeznom metlom koju je držao Zoran Đinđić".

"Oni koji se usprotive tome bit će naši politički protivnici. Mi vjerujemo u časnu policiju i časno sudstvo, a oni za koje znamo da nisu takvi morat će otići", kazao je Jovanović, te za utorak najavio sjednicu Skupštine Srbije na kojoj će biti izabran mandatar Vlade Srbije.

(Hina) ttag rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara