DEMOKRŠĆANI PRIHVATILI ODGODU REFERENDUMA ZA SAMOSTALNOST SRBIJE

Srbijanski ministar pravosuđa i predsjednik Demokršćanske stranke Srbije Vladan Batić izjavio je da će njegova stranka prihvatiti odgađanje referenduma za neovisnost Srbije do isteka roka predviđenog Ustavnom poveljom državne zajednice Srbije i Crne Gore, to jest do trenutka kad se s provođenjem referenduma suglasi Europska unija. L

"Ne želimo stavljati prst u oko Europi, već harmonizaciju s europskim standardima", kazao je Batić, ističući da se njegova stranka zalaže za "spajanje, a ne razdvajanje" i "zajednicu čistih računa - savez suverenih država".

Demokratska stranka Srbije prije nekoliko mjeseci pokrenula je inicijativu za raspisivanje referenduma o državnom statusu Srbije u Skupštini Srbije, ali je rasprava o tome odgođena, uz obrazloženje da se mora pričekati donošenje Ustavne povelje Srbije i Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim stranke ministra Batića, za neovisnost Srbije se u posljednje vrijeme zalaže i G17 plus, izvanparlamentarna stranka predvođena Miroljubom Labusom i guvernerom Narodne banke Srbije Mlađanom Dinkićem.

Tijekom posjeta Beogradu u petak visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana svojim je sugovornicima izričito naglasio da Srbija i Crna Gora samo zajedno mogu ka europskim integracijama.

(Hina) ttag rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara