Desetero Iračana ubijeno sjeverno od Bagdada

Desetero Iračana, među kojima majka i dijete, ubijeno je u nedjelju u napadima sjeverno od Bagdada, priopćila je policija.

Tri vojnika i pobunjenik ubijeni su u sukobu u Baijiju koji je trajao dva sata, izvijestio je načelnik Mezher Halaf, dodajući da se sukob dogodio u blizini sjedišta mjesne uprave.

Usto, "tri profesora naftnog fakulteta ubijena su u eksploziji bombe kućne izrade dok su ulazili u zgradu sjeverno od Baijija", kazao je policijski načelnik Hasan Salah.

Jedna je bomba kućne izrade eksplodirala u trenutku dok je u blizini prolazio automobil u kojem se vozila jedna obitelj. Majka i kćer poginuli su, dok je otac teško ozlijeđen, kazao je načelnik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je irački vojnik ubijen iz zasjede istočno od Tikrita, a trojica su ranjena u sukobu s nepoznatim napadačima sjeverno od Samare.

Na koncu, nepoznate su osobe podmetnule eksploziv u policijskoj postaji Hit, dvjestotinjak kilometara zapadno od Bagdada, pošto su iz nje pustili sve policajce, kako navodi načelnik Ali al-Dulaimi. Stanovnici navode da su američke snage zatim okružile grad i preko megafona zatražile od napadača da se predaju.

(Hina) xvrad ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara