Desetogodišnji Ante Vučković pobjednik Dječje alke Vučkovića

ALAJČAUŠ, desetogodišnji Ante Vučković s nadimkom Čiči Riči, pobjednik je 49. dječje alke Vučkovića, održane danas u zaseoku Vučkovićima u sinjskome selu Brnazama u nazočnosti oko dvije tisuće gledatelja.

U toj sve popularnijoj Dječjoj alci, koja se održava po pravilima Sinjske alke, sudjeluju dječaci u dobi od tri do deset godina isključivo s prezimenom Vučković. Iz Vučkovića je potekao i fra Pavao Vučković, jedan od organizatora i vođa obrane Sinja od Turaka godine 1715., kada je u čast te pobjede nad turskim osvajačima utemeljena viteška igra - Sinjska alka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji pobjednik skupio je devet "punata" pogodivši u svakoj trci "u sridu". Njega je vojvoda Andrija Vučković Maći proglasio slavodobitnikom i na koplje mu privezao znamen pobjednika - hrvatsku trobojnicu.

U natjecanju je sudjelovalo 20 malih kopljanika, koji trče Alku bez konja, ali u odorama sličnim alkarskim koje su im sašile mame i bake. Svi nastupaju pod nadimcima kao što su Vatreni Poljubac, Povratnik, Dopunski Broj, Jedva, Zvrk itd.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara