Desetogodišnju djevojčicu ubili vršnjaci?

LAUREN PILKINGTON-SMITH je nakon višednevne potrage pronađena mrtva u blizini svoje kuće u Twist Laneu, u neposrednoj blizini Manchestera. Riječ je o ubojstvu, koje je zastrašujuće obzirom da se radi o 10-godišnjoj djevojčici. Najnoviji dokazi, koji upućuju na to da su je ubili njezini vršnjaci, čine ovaj zločin još stravičnijim.

Nakon obdukcije utvrđeno je da je djevojčica umrla od višestrukih ozljeda glave i nagnječenja lubanje. Istraga je pokazala da nije bila silovana.

Zbog toga je i odbačena sumnja da je zločin počinio 44-godišnjak iz Walesa, već osuđivan za pokušaj ubojstva i ozbiljne seksualne napade.

Istraga je krenula drugim tokom, te je policija ustvrdila kako su dva dječaka, inače Laurenina vršnjaka, bili posljednji koji su je vidjeli živu.

Glasnogovornica manchesterske policije izjavila je kako su razgovarali s dječacima, te kako su oni podgvrnuti opsežnoj istrazi.

"U ovom stadiju istrage pokušavamo naći poveznice oko događaja, situacija i osoba koje su na bilo koji način bile dijelom ovog šokantnog ubojstva. Dokazi govore kako su dječaci upleteni, no još uvijek ne možemo sa sigurnošću ništa reći." - kazala je glasnogovornica.

Dječaci su viđeni kako se igraju s Lauren u ulici Sanderson prošlog četvrtka. Laurenino je tijelo u petak pronašao njezin djed, u šumi vrlo blizu iste ulice i samo 200 metara udaljenjoj od njezine kuće.

Roditelji nesretne djevojčice, Alison i Glen Smith, shrvani su tugom i nikad neće prežaliti gubitak svog djeteta.

"Srušio se čitav naš svijet, i ne možemo zamisliti kako će izgledati naš život sad kad Lauren više nije tu." - kazali su roditelji brutalno ubijene djevojčice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara