Desni Dubrovčak: Ministar Čačić u promet pustio asfaltiranu cestu

U Desnom Dubrovčaku u sisačkoj gornjoj Posavini danas poslijepodne svečano je otvorena i u promet puštena asfaltirana cesta, duga 890 metara, u čiju je izgradnju Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva uložilo milijun kuna. L

Ministarstvo će, kako je najavio ministar Radimir Čačić, koji je otvorio cestu, poduprijeti planove općine Martinske Vesi i Sisačko-moslavačke županije za modernizaciju i asfaltiranje ceste od Desnog Željeznog do Desnog Dubrovčaka, duge 1550 metara, što će znatno poboljšati prometnu povezanost naselja na desnoj obali Save u sisačkoj gornjoj Posavini i omogućiti gospodarski razvoj toga, pretežito poljoprivrednog kraja.

Ministar Čačić je na svečanom otvorenju rekao da je Nadzorni odbor Hrvatskih autocesta, na njegov prijedlog, prošlog tjedna donio odluku o aneksu ugovora s američkim "Bechtelom", prema kojemu se ta tvrtka obavezala da će ličku trasu autoceste dovršiti do 30. lipnja 2004. i da Vlada nakon tog roka prema njoj nema nikakvih obveza. "Time se otvara mogućnost za izgradnju autoceste Zagreb-Sisak nakon tog roka", rekao je Čačić. Kazao je da je bivša vlast "potpisala nepovoljan ugovor s 'Bechtelom', prema kojemu bi se gradnja autoceste Zagreb-Sisak morala dati 'Bechtelu' do isteka prijašnjeg ugovora", do godine 2006. Dodao je kako je "aneksom ugovora ta odredba eliminirana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit novinara o nagađanjima o mogućoj koaliciji HDZ-a i HNS-a nakon izbora, o čemu se govori u političkim kuloarima u Sisku, Čačić je istaknuo kako "nisu sazreli politički uvjeti" za koaliciju s HDZ-om na nacionalnoj razini, što ne znači da "u budućnosti takve koalicije nisu moguće". Dodao je da na lokalnoj razini ima koalicija HNS-a i HDZ-a koje su dosta uspješne. Kao primjer je istaknuo upravo općinu Martinsku Ves, u kojoj je na vlasti koalicija tih dviju stranaka, koje čine većinu u Općinskom vijeću, a HNS ima potpredsjednika Vijeća i člana Poglavarstva.

Čačić je s direktorom Hrvatskih autocesta Stankom Kovačem, sisačko-moslavačkim županom Đurom Brodarcem i načelnikom Martinske Vesi Stjepanom Ivošem posjetio rodnu kuću svoje majke, djevojački Predrag, u Desnom Dubrovčaku, izgrađenu prije 120 godina, gdje je za uzvanike priređen prigodni domjenak. Rekao je da je to "jedinstven objekt posavske graditeljske arhitekture i baštine, koji je u doba gradnje imao sanitarni čvor u unutrašnjosti, što je tada bila rijetkost u tom kraju". Istaknuo je da su njegovi preci s majčine strane, obitelj Predrag, prije 150 godina imala u tom kraju poznatu stolarsku zadrugu.

(Hina) malj mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara