Desović tri dana uoči krvave pljačke: Živog me neće uhvatiti!

BIVŠA supruga ubijenog Vladimira Desovića, koji je ubijen u policijskoj potjeri nakon pljačke pošte u Botincu kaže kako joj je tri dana prije nego što je stradao Vladimir kazao kako ga "živog neće uhvatiti", javlja karlovački tjednik 7 dana.

Edita Dasović, čiji je bivši muž ubijen s Igorom Breškićem pokušava ishoditi pečaćenje njihovog stana u karlovačkoj Zvonimirovoj ulici. U stanu su zajedno živjeli dvanaest godina, a nakon rastave s ubijenim Vladimirom u njemu je živjela njegova djevojka Snježana Maslov.

"Radi se o stanu u otkupu, za što smo Vladimir i ja digli zajednički kredit. Želim da ona izađe i da se stan zapečati do ostavinske rasprave, kada će na njega pravo dobiti moja i Vladimirova kći, dvanaestogodišnja Kristina. Međutim, Snježana u svemu vidi svoju korist, vidi eure od prodaje tog stana." - rekla je karlovačkom listu Edita Desović, koja tvrdi da nju i njenu kćerku fizički napala Snježana pokraj mrtvog Vladimirovog tijela.

"Došla je do Kristine i htjela joj izraziti sućut. Znam da ju mala ne može podnijeti, pa sam Snježani rekla da joj Kristina neće pružiti ruku. Kristini je tada potrgala jaknu, a mene uhvatila za kosu i gurnula prema lijesu. Udarila sam u njega glavom i pala u nesvijest" - izjavila je Edita Desović.

Edita kaže kako se tri dana prije pljačke u Zagrebu čula s Vladimirom, da je bio rastresen te da joj je rekao da ne zna više kako dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dvije godine rastali smo se zbog njegovog izdržavanja zatvorske kazne. Bio je to sporazumni raskid braka. Planirali smo se opet vjenčati, jer kad se zatvorenik vjenča, kazna mu se smanjuje za šest mjeseci. Na taj način prije bismo se vidjeli. No, u njegov život uletjela je Snježana Maslov. Usprkos tome i mimo njezina znanja bili smo stalno u kontaktu. Znam da je volio mene, planirali smo vjenčanje i ponovni zajednički život od Božića. U posljednjem telefonskom razgovoru rekao je da me želi vidjeti ranije, i da želi sa mnom živjeti već od 16. prosinca, kada je trebao proslaviti rođendan. Rekao mi je da više ne može, da će se povući iz svega i živjeti normalnim životom, sa svojom obitelji." - rekla je Edita.

"Vladimir je vodio dvostruki život. Bio je kradljivac, ali ubojica nije. Posljednjih mjeseci s njime se nešto zbivalo. Doznat ću što ga je natjeralo da krene u oružanu pljačku. U privatnom životu bio je drugi čovjek, i mene i našu kćer je volio i poštovao više od svega. Znali smo biti u besparici, i Vladimir je znao reći, idem razbit staklo i uzet cigarete i kruh. Bio je takav. U posljednjem razgovoru rekao je još jednu stvar što  mi je za njega bilo čudno: “Živog me neće uhvatiti”. To jednostavno nije bio moj Vladimir. Dokazat ću pravu istinu o njemu, ma koliko daleko morala ići." - rekla je Edita u razgovoru za 7 dana.

List doznaje kako su petnaest dana prije smrti, Breškić i Desović u Zagrebu na motorima opljačkali tri pošte ili banke.

"Nitko ne zna detalje iz Vladimirovog djetinjstva, da ga je majka napustila kada je bio star nekoliko mjeseci, na kućnom pragu njegove bake u Draganiću. Da je proveo većinu djetinjstva u popravnom domu, da je kao maloljetnički delikvent sa sedamnaest godina otišao na četverogodišnje robijanje na Goli Otok. Da je bio hrvatski branitelj, dva puta ranjen. Svjesna sam njegovih pogrešaka. Iako je bio kriminalac, ima pravo na istinu." - zaključila je Edita Desović.

(Foto: 7 dana)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara