Devčić: Rana potvrda Papina posjeta plod uspješnih priprema

NADBISKUP riječki Ivan Devčić kazao je danas da je posjet pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj Sveta Stolica službeno potvrdila znatno prije nego se očekivalo te da je to plod uspješnih priprema za Papin dolazak.

Nadbiskup Devčić je na tiskovnoj konferenciji rekao da se u uspješne pripreme uvjerilo i vatikansko izaslanstvo koje se ovaj tjedan susrelo s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije, Vlade, biskupija i gradova koje će Papa posjetiti.

Devčić je istaknuo kako je to jubilarni, stoti, pastoralni pohod Svetog Oca te da će Hrvatska biti 14. država koju je posjetio najmanje tri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o geslu pohoda "Obitelj - put Crkve i naroda", istaknuo je da se time želi upozoriti na važnost obitelji općenito i krizu hrvatske obitelji. Nadbiskup je izrazio nadu da će Papa svojim dolaskom obnoviti vjeru u ljudima u Hrvatskoj, dajući im snage za borbu za "duhovni i svaki drugi napredak našeg čovjeka i cijelog društva".

Đakovački i srijemski biskup Marin Srakić danas je novinare u Đakovu također izvijestio o potvrdi Svete Stolice o Papinu pohodu Hrvatskoj, a u Dubrovniku je to objelodanio predsjednik Odbora za pripravu Papina pohoda Dubrovniku don Petar Palić.

(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara