Devizne rezerve centralne banke BiH milijardu i 390 milijuna eura

DEVIZNE rezerve kojima je na kraju 2003. godine raspolagala Centralna banka Bosne i Hercegovine iznosile su dvije milijarde i 781 milijun konvertibilnih maraka (oko milijardu i 390 milijuna eura) što je za 316 milijuna KM više nego u 2002. godini.

Kako se navodi u priopćenju CB BiH objavljenom u subotu u Sarajevu, ovo je ujedno pokazatelj kako je sadašnji deficit tekućeg računa BiH bio financiran iz izvora državnog i privatnog sektora te da nije prouzročio smanjenje deviznih rezervi zemlje.L

Ovi podaci sadržani su u financijskom izvješću o radu Centralne banke za 2003. godine što ga je 25. ožujka razmatralo i usvojilo Upravno vijeće banke.

Izvješće je prethodno dobilo ocjenu pozitivnog i točnog nakon što su ga pregledali revizori kuće "Ernst and Young".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ovim nalazima, Centralna banka BiH u 2003. godini ostvarila je profit u iznosu od 34 milijuna KM (17 milijuna eura) što je za tri milijuna KM više od iznosa predviđenog proračunom.

Procjenjuje se kako je ovaj rezultat veoma dobar tim prije što je prihod od devizih rezervi bio značajno manji od onog ostvarenog u 2002. godini zbog smanjenih kamatnih stopa u Europi.

(Hina) xrm ydh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara