DHK uputio sućut apostolskom nunciju

DRUŠTVO hrvatskih književnika uputilo je danas apostolskom nunciju u Hrvatskoj FransciscuJavieru Lozanu u povodu preminuća Njegove Svetosti pape Ivana Pavla II. izraze najiskrenije sućuti.

"Njegov je vremenit život smrću po Kristovoj muci, smrti na križu i uskrsnućem zamijenjen životom vječnim, i u toj činjenici nalazimo utjehu i nadu da poruke Njegove Svetosti nastojimo slijediti, promicati, promišljati i na njhovu temelju graditi naše stvaralaštvo", napominje se u poruci i dodaje kako se to nadasve odnosi na njegovu poruku koju je uputio umjetnicima za pohoda Hrvatskoj.

DHK ističe kako ne osjeća samo gubitak Njegove Svetosti kao vrhovnoga moralnoga autoriteta cijeloga svijeta i kao velikoga prijatelja i zagovornika hrvatskog naroda u presudnim povijesnim trenutcima borbe za slobodu i neovisnost te međunarodno priznanje nego i kao književnika - kolegu čija su književna djela zaslugom nekih njihovih istaknutih članova prevedena na hrvatski jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
K tomu, Sveti je Otac u raznim prigodoma bilo u osobnim ili generalnim audijencijama, kako se dodaje, rado primao članove našega Društva koji su mu darivali svoje knjige, plodove svoga nadahnuća kao žive potvrde hrvatskoga kulturnog identiteta koji snažno i neporecivo obilježavaju kršćanske vrijednosti.

"S dužnim pijetetom sudjelujemo u žalosti cijele naše domovine Hrvatske i čitava svijeta zbog nenadoknadiva gubitka osobe koja je zasigurno vođena Duhom Svetim stubokom promijenila lice svijeta u zadnja dva desetljeća XX. stoljeća, zauzimajući se uvijek i dosljedno za dostojanstvo ljudske osobe, kulturu i vrijednost života, stavljajući se uvijek na stranu obespravljenih, siromašnih i najslabijih", stoji u poruci sućuti DHK apostolskom nunciju.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara