Dijana Čuljak: Nisam za Softića rekla da je muslimančina!

NAKON što je pročitala što sve Edvin Softić na četvrtoj stranici jednog dnevnog lista ima za nju ispričati, Dijana Čuljak-Šelebaj se, kako doznajemo iz povjerljivog izvora, navodno toliko razljutila da je prije jučerašnje emisije "Otvoreno", ne skrivajući bijes, pred nekoliko ljudi povikala: "Muslimančina! Napušit će mi se kurčine peder!".

Ostali su zanijemili kad su to čuli, a Čuljak Šelebaj, jedno od medijski najprozivanijih HRT-ovih imena u posljednjih nekoliko mjeseci, službeno se o Softiću još uvijek, kaže, ne može očitovati, dok za to ne dobije dopuštenje od svoje televizijske kuće - a to bi još uvijek bio HRT. Softić je Čuljakicu, naime, optužio da je varala HRT radeći za konkurentsku Novu TV, kazavši kako svoje tvrdnje može potkrijepiti i dokazima.

"Ta 'muslimančina' je dolazila kod mene na rođendane"

"Pa vi mene zafrkavate... Ta 'muslimančina' je dolazila kod mene na rođendane, u goste.. I eto, vi ćete to svejedno napisati... Sad sam u fazi kad me nije briga, napišite što hoćete, svakome na njegovu dušu...", kazala nam je Čuljak Šelebaj. 

Ona kaže kako to nije rekla te da su uz nju sjedili Ivan Jabuka i realizator vijesti koji to mogu potvrditi. Oni pak kažu kako su čitali sutrašnje izdanje Jutarnjeg lista u svojoj prostoriji. Čuljak Šelebaj je došla, pročitala što piše i nazvala svog supruga te mu prepričala dio teksta. No, navode kako to nije bila jedina prostorija u kojoj je Ćuljak Šelebaj te večeri boravila, pa ne mogu potvrditi što je rekla pred drugima. Pred njima, kažu, nije izrekla gore navedeno.

Predsjednik HHO-a Ivo Banac, koji redovito reagira na ksenofobične ispade, samo nam je kratko kazao: "A što bih vam ja o takvom nečemu mogao reći, a da to i sami već ne znate?".

Nedavno je u medije procurilo kako je tvrtka Dijane Čuljak Šelebaj i njezina supruga Vladimira (Core Media) navodno producirala četiri emisije za Novu TV - "U sridu", "Jedan na jedan", "Dvoboj" i "Istragu".

Dva milijuna eura za pet emisija

Prema Softićevim riječima, 2004. godine pregovarao je sa Sinišom Svilanom i Brankom Čakarmišom o dva projekta, "U sridu" i "Jedan na jedan".

Paralelno je, kako je rekao za Jutarnji list, sa Šelebajem osnovao tvrtku Core Media - vodili su ju supružnici Šelebaj i on. U tri sezone napravili su, kaže, pet emisija, a ukupna dobit bila je oko dva milijuna eura bruto. Softić nadalje navodi kako je cijela stvar pukla kada je doznao da je Šelebaj bez njegova znanja prodao obje tvrtke za 450 tisuća eura Ring Multimediji.

Ring Multimedia za HTV, Huljić za Novu TV?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ring Multimedia trenutno pak, kako neslužbeno doznajemo, priprema TV sapunicu za HTV, dok Tonči Huljić, koji se u tom poslu pokazao kao zlatna koka, navodno priprema sapunicu za Novu TV.

Dijana Čuljak posljednjih je nekoliko mjeseci na udaru medija. Nedavno se našla na meti udruženja obitelji nestalih vojnika Armije BiH zarobljenih 1993. u mostarskoj Vranici. Članovi obitelji nestalih vojnika optužuju ju, naime, da je svojim izvještavanjem "doprinijela ubojstvu" zarobljenika iz Vranice. U tom kontekstu njezino nazivanje Softića "muslimančinom", smatraju mnogi, još više dobiva na težini.

Prijateljica Hloverka bez komentara, Sutlić pokrenuo istragu

A optužbe Softića još više dobivaju na težini s obzirom na prijateljstvo koje Čuljak-Šelebaj gaji s Hloverkom Novak Srzić. Ona je, kako nam je kazala, trenutno na odmoru, i na cijelu stvar nema komentara.

Glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer kazao nam je kako je glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić već zatražio od nadležnih službi da ispitaju točnost objavljenih informacija.

Opomena ili otkaz, ovisi o težini prekršaja

"Ako se pokaže da su točne, onda će se prema zakonu i HRT-ovim unutrašnjim propisima provesti odgovarajuće mjere", kazao je. Na upit o kakvim se mjerama radi, dodaje: "Radije ne bih direktno odgovarao što bi bilo kad bi bilo, ali općenito govoreći, ako netko od zaposlenika HRT-a prekrši njegove propise, on može biti kažnjen na više načina: od obične opomene pa sve do izvanrednog otkaza ugovora o radu. Sve ovisi o težini prekršaja".

Roemer također kaže i kako će HRT, ako se pokaže da ono što je u medijima objavljeno nije točno ("za što također treba ostaviti otvorenu mogućnost"), iskoristiti svaku pravnu mogućnost da se zaštiti od objave takvih "informacija".

S Nove TV reagirali su tek jednom službenom rečenicom: "Nova TV sklapa ugovore i realizira projekte s menadžmentom tvrtke, a ne vlasnicima. To se odnosi i na produkcijsku kuću koja za nas producira emisiju Istraga".

Branka Suvajac
Foto: Index, HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara