Dijaspora: Kerum može biti predsjednik

Dijaspora: Kerum može biti predsjednik

Tekst: Z.J.
Foto: Jakov Prkić / Cropix

NAKON što je osnovao Hrvatsku građansku stranku, Željko Kerum se možda okrene i preotimanju tradicionalno HDZ-ovog biračkog tijela u dijaspori. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Hrvatska bi mogla postati "irsko čudo" da netko uspije bogate iseljenike ekonomski angažirati za svoj gospodarski napredak.

Jedan od najuspješnijih Hrvata u Njemačkoj, Ante Šimunović, u njemačko gospodarstvo ulaže milijune eura u izgradnju 70 elitnih vila na otoku Poel. Uspješni poduzetnik je komentirao izbor Keruma za gradonačelnika Splita i njegove političke ambicije: "Kerum ima velike šanse da osvoji dijasporu svojom strankom jer za to ima potporu iseljenika koji se sada osjećaju odsječeni od matice zemlje. Ja se osobno tako osjećam, ne tražim da nas netko u domovini voli, ali smatram da nam treba dati ono što nam pripada na osnovi projekata koje bismo željeli realizirati u domovini.", objasnio je Šimunović.

Uspješna Kerumova poslovna platforma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kerum može vrlo lako osvojiti iseljeništvo sa svojom poslovnom platformom, jer našim je ljudima u svijetu dosta praznih obećanja. I tu je Kerumova prednost što može reći: Idemo ljudi napraviti nešto korisno da se vi i vaša djeca možete sretno i kvalitetno vratiti u Hrvatsku, a naposljetku da i Hrvatska od toga ima koristi, one ekonomske, a ne samo lažno emocionalne", kaže Šimunović.

Uspješni poduzetnik je naglasio da vjeruje da se Kerum može dignuti u političkoj hijerarhiji do mjesta premijera ili predsjednika države.

I Miron Mioč, poduzetnik koji je želio uložiti u Hrvatsku, ali ga je spriječila procedura ima samo riječi hvale za splitskoga gradonačelnika. "Kerumova stranka ima velike šanse da se etablira među iseljeništvom, umornom od političara i stranaka koje mlate praznu slamu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara