Dijelovi tegljača iz Ledenika poslani na vještačenje u Njemačku

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević počeo je u četvrtak saslušanje svjedoka u slučaju teške prometne nesreće u tunelu Ledenik na autocesti Zagreb - Split, koja se dogodila prije petnaestak dana i u kojoj su smrtno stradale četiri osobe.

Kako se doznaje od suca Mikolčevića, on je danas saslušao Antu Klarića, suvlasnika splitske tvrtke CKT koja je vlasnik tegljača što je izazvao tešku nesreću. Drugi suvlasnik Jakša Michelli Tomić nije se pojavio.

Istražni sudac Mikolčević rekao je i da o Klarićevu iskazu i iskazima ostalih svjedoka za sada ništa neće govoriti u javnosti. Dodao je da će sljedećega tjedna u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici saslušati vozača tegljača Miljenka Stričaka.

Sudac je danas dobio izvješće o strojarsko-tehničkom vještačenju tegljača. U tom izvješću stoji da se elektronički uređaji i računala kočnog sustava tegljača ne mogu očitati ni u jednom MAN-ovu servisu u Hrvatskoj. Stoga su uređaji i računala poslani u tvornicu tih vozila u Muenchen, od koje je zatražen pregled tehničkih parametara s računala i uređaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima suca Mikolčevića, ovlašteni proizvođač tih vozila očitat će sadržaj svih računala i uređaja koji su u tegljaču postojali u vrijeme nesreće.

Rezultati će utvrditi način kretanja i brzinu vozila, rekao je sudac Mikolčević. Neki od tih podataka trebali su biti na listiću tahografa, ali listić nije pronađen.

Istražni sudac Mikolčević nastavlja sa saslušanjem svjedoka u slučaju te teške prometne nesreće.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara