Dileri pretukli vlasnika splitskog kafića

PROŠLOG je petka u splitskom kafiću "New York" pretučen njegov vlasnik, 51-godišnji G.B. koji je zadobio lakše tjelesne ozljede, ali u bolnici je bio zadržan sve do nedjelje.

No, ta je informacija tek sada izašla na vidjelo, jer se nije radilo o težim tjelesnim ozljedama, dok se vlasnik kafića događaja ne sjeća, rekavši policiji kako je za to bio previše pijan, piše Slobodna Dalmacija.

Također, dodaje se kako je to bilo puno više o obične tučnjave, jer su vlasnika brutalno tukla trojica poznatih pripadnika lokalnog kriminalnog miljea, a sam je vlasnik dobio "naglu amneziju". Navodi se da je jedan od napadača, splitski diler M.P. više puta pronalažen s drogom, a jednom ga je čak pomilovao i tadašnji predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Prije osam godina na Županijskom sudu u Splitu, zajedno sa svojim kompanjonom, bio je osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog udružene preprodaje droge. Presuda je ukinuta, a postupak vraćen na ponovno suđenje, te je osuđen na godinu i pol iza rešetaka. Presuda je ponovno ukinuta, a ročište u ponovnom suđenju nije održano od 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je bio i priveden u akciji kodnog imena “Oštro” kojom su USKOK i policija prekinuli lanac krijumčarenja droge iz BiH, no na kraju prijavu nije zaradio.

Inače, vlasnik kafića bio je toliko pretučen da ga je policija zatekla u besvjesnom stanju, a kada je u bolnici došao svijesti, rekao je kako se ničeg ne sjeća. Njegova supruga okriva kako je u bolnici bio na intenzivnoj njezi, a pušten je pod uvjetom strogog mirovanja, zbog brojnih udaraca u glavu. Rekla je kako ni njoj nije otkrio cijelu pozadinu, već stalno spominje da je ozljede zadobio u prometnoj nesreći.

Kriminalistička obrada još traje, dok napadnuti vlasnik pati od "amnezije", ne može se ustvrditi je li riječ o reketarenju ili nečem drugom, donosi Slobodna Dalmacija.

A.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara